Badrum – mäklarens bästa tips

Ett fräscht badrum kan göra mycket för det totala intrycket av en bostad. Att ha ett helt och rent badrum och toalett är naturligtvis av största vikt när man själv bor i hemmet. Minst lika viktigt, för att inte säga ännu viktigare, är det dock när bostaden skall säljas. Det kan dock vara ett tudelat beslut om man skall renovera ett badrum innan försäljningen eller låta det vara som det är så att köparen kan inreda det efter eget tycke och smak.

Tankar vid renovering

Väljer man ändå att renovera innan försäljning så bör man ha vissa saker i åtanke, så att resultatet blir det mest fördelaktiga. Här nedan tipsar mäklare om hur man bör tänka.

Försök att inreda badrummet i diskreta, enkla färgskalor. Svart och vitt kan kännas tråkigt, men det är också en klassisk färgkombination som de flesta tycker om. Dessutom kan ett sådant badrum göras mer personligt med hjälp av dekorationer och badrumstextilier i klarare färger. Välj också gärna att ha de stora inredningsdetaljerna, såsom toalett, badkar och tvättställ i lite mer diskreta och stilrena modeller. På så sätt får de längre livslängd. Det är lättare att ändra mindre detaljer i framtiden. Att byta dusch, badkar eller tvättställ kräver betydlig större ingrepp. Beroende på vilken typ av bostad det rör sig om kan man också välja att installera dusch eller badkar. Barnfamiljer med små barn föredrar oftast badkar medan andra köpare föredrar dusch. Ta reda på vilken typ av människor som bor i ditt område. En annan värdehöjare brukar vara att installera ett dubbelt tvättställ, naturligtvis under förutsättning att platsen finns.

Rätt dokumentation

Det finns en sak gällande badrum som är viktig för både köpare och säljare -att badrummet har rätt dokumentation. Detta innebär att det finns papper och dokumentation som visar att arbetet i bad- och våtutrymmen utförts på rätt sätt och i enlighet med branschstandarden. Det blir allt vanligare att köpare efterfrågar dokumentation av den här typen. Så om du någon gång renoverar ett badrum i din bostad så se till att be den kontrakterade firman om sagda dokumentation. På så sätt har du alla papper redo om de skulle efterfrågas eller om det skulle uppstå några problem med renoveringen.

 
 

Dela