Tänk bortom mäklarens vita ytor

Tillhör du inte dem som uppskattar den vita och avskalade stilen i bostäder? Då kanske de bostäder mäklaren visar dig inte känns särskilt trivsamma eller lockande. Men de är inte avskalade med tanken att alla tycker att det är den bästa stilen utan för att du lättare ska kunna föreställa dig hur det kan bli när du fyller dem med dina egna saker, din egen stil och dina egna färger.

Tapeter i olika färger skapar dynamik

Ett av de enklaste sätten att komma bort från den vita nordiska stilen är att använda tapeter i olika färger, till exempel kan du ha en färg i varje rum. När rummen får olika färger skapar de också olika känslor och uppmuntrar till olika saker. Sovrummet ska vara en lugn plats där det är lätt att komma till ro. I arbetsrummet ska du bli inspirerad och helst inte alls trött, så där behövs något annat än det som passar i sovrummet. Barnrummet ska uppmuntra till lek och i vardagsrummet ska både lugn och kreativitet kunna rymmas. Allt det här är saker du kan skapa förutsättningar för när du väljer att använda tapeter i olika färger. Försök att se det framför dig när du låter en mäklare visa en bostad, eftersom det sannolikt kommer vara minimalt med färger och mönster då.

Varför så avskalat på visningarna?

Att bostäder anpassats inför visning och försäljning handlar om att skapa förutsättningar för att så många som möjligt ska kunna gilla bostaden. Det har visat sig att det fungerar bäst om det är begränsat med möbler och också begränsat med mönstrade tapeter, starka färger och liknande. En mäklare kan ha sin personliga smak, men när det kommer till att visa bostäder är det att hjälpa sin kund att få bostaden såld som är det som påverkar hur lägenheten ska fixas innan visningen. När det är ganska tomt blir det lättare för människor att föreställa sig hur de skulle kunna göra, än om det redan finns en tydlig stil med starka färger och mönster.

Låt din personlighet blomma ut

Den tomma och ljusa känslan som skapats inför visningen är såklart inget du behöver behålla om du köper bostaden. Så fort bostaden är din kan du sätta igång och skapa de effekter och den stil du önskar. Låt hela din personlighet få utrymme i din lägenhet eller ditt hus – på det sättet ökar du dina chanser att du ska trivas där. Med tapeter i olika färger och mönster kan du lätt skapa en grund för en stil som du kan bygga vidare på med möbler, prylar och annan inredning. Glöm inte att mattor, gardiner och andra textilier kan göra att hemmet känns mjukare och mer inbjudande. Det kan dessutom vara möjligt att hitta textilier som matchar dina tapeter eller till och med har samma mönster som dem.

 
 

Dela