Flytt och städtjänster som underlättar för mäklare

Mäklare och mäklarföretag erbjuder alltmer omfattande tjänster till såväl säljare som köpare. Det kan vara enklare tips som en checklista hur du förbereder huset inför försäljning med stil. Andra tjänster kan vara att ha kontakter med banker för att hitta bästa bostadslånet.

Genom att kunna samla många olika tjänster går det att hjälpa fler med en lyckad bostadsaffär, vilket i sig leder till nöjdare kunder och det i sin tur till fler kunder. En tjänst som är mycket uppskattad är flytt och städtjänster, då det ofta är stressigt att flytta och genom att ha avtal med olika företag kan mäklare ge sina kunder lite extra förmåner.

Flytt och städtjänster underlättar

Att byta bostad, framför allt om det gäller en flytt mellan olika orter, är ofta ett stort projekt. Mäklare kan knyta avtal med olika företag som arbetar med flytt och städtjänster. För flytt och städtjänster gäller i regel RUT-avdraget. Skatteverket har bra information om RUT-avdraget och vad som gäller även vid flytt.

Samtidigt kan mäklarföretag förhandla fram bättre priser genom samarbete. Framför allt om bägge parter har lokal representation på många orter.

Att flytta från exempelvis Malmö till Skellefteå är ett stort projekt. När mäklare kan erbjuda lösningar som underlättar vid flytten kan kunder slappna av. Det kan även vara en tjänst som är bra att marknadsföra och som gör att mäklaren sticker ut i konkurrensen.

Vad innebär flytt och städtjänster?

Mäklare kan sätta ihop olika paket som de kan erbjuda köpare och säljare tillsammans med flyttföretag och städfirmor. Några exempel på lämpliga lösningar kan vara:

  • Kombinerad flyttstädning med transporter av bohaget. Från bara tunga möbler till heltäckande flyttransport.
  • Heltäckande städtjänster som inkluderar biyta som garage och förråd. Det kan även vara att fixa i ordning trädgården.
  • Hjälp med seniorflytt som tar lite extra hänsyn. Det finns städfirmor som specialiserar sig på seniorflytt och har personal med rätt utbildning för uppdraget.
  • Speciella paket för långväga flytt.

Genom att kunna erbjuda olika lösningar för olika målgrupper går det också att ge kunder mervärde vid köp av bostad genom mäklarfirman. En del städföretag och flyttföretag är verksamma över hela Sverige, vilket underlättar för mäklare med kunder som ska flytta längre sträckor.

Även styling och renovering vid försäljning

Mäklare har ofta många tips till sina säljare. Det kan vara hur badrummet ska se ut för att locka fler budgivare. Det är allt vanligare att anlita styling inför visningar och fotografering av objekt. Här går det att knyta ihop med städföretag som är specialister på att göra det extra fint. Det finns många bara synergier mellan städföretag och mäklare som går att utveckla.

Mäklare rekommenderar sällan stora renoveringar innan försäljning. Det har att göra med att den som köper bostaden i regel vill sätta sin prägel om det finns renoveringsbehov. Däremot kan bostaden behöva reparationer, det kan vara allt från att fixa kranar som läcker till att byta ut några tegelpannor. Även här går det att hitta samarbetspartners som kan hjälpa säljare och köpare.

 
 

Dela