Förbered huset inför försäljning

Du funderar på att sälja ditt hus. Vad behöver du förbereda? Det får du reda på i den här listan.

1. Se över huset in- och utvändigt

Du kan visserligen sälja ditt hus som det är. Om det plågas av olika skador kan du dock tjäna mer på att reparera dem. Summan du behöver dra av från utropspriset när du säljer ett hus som inte är i fullgott skick tenderar att överstiga kostnaden för att reparera. Om ditt hus är beläget i Stockholm med omnejd och du behöver reparera taket kan du till exempel kontakta en takläggare i Sollentuna. Utsidan av huset är det första eventuella spekulanter kommer att se så se gärna över trädgården också.

2. Plocka undan och skala ned

Du kanske hör till dem som tycker att det är hemtrevligt med mycket prylar, inget fel med det. Men när det handlar om att sälja ett hus bör du tänka att ”less is more”. Plocka undan saker som inte används så ofta, kanske kan det vara en idé att också rensa bort en del möbler. Ett mer avskalat hem gör att det känns större, vilket är en fördel när du ska sälja.

3. Anpassa hemmet efter en målgrupp

Vem skulle kunna tänkas vara intresserad av att köpa ditt hus? För att få ett så bra pris som möjligt kan det vara en bra idé att tänka specifikt snarare än brett. Anpassa utrymmen och möblering efter den grupp som mest skulle kunna tänkas vara intresserade av din bostad. På så sätt ökar du chanserna att få ett bättre pris.

 
 

Dela