Mäklarnas tips innan visningen

Att anlita en fastighetsmäklare för försäljningen av sin bostad har många fördelar. Först och främst är det tryggt att ha någon som sköter avtalsskrivningen och visningen. Ytterligare en fördel är att mäklaren kan ge dig praktiska tips inför visningen så att du kan få ut ett så högt pris som möjligt för din bostad.

Budgettips från mäklare

Att fixa ytskikten i bostaden gör att den ser ut att vara i nyskick utan att det kostar särskilt mycket. Till exempel skapar en snygg golvläggning i ditt hem en omedelbar känsla av nytt och fräscht. Genom att ta hjälp av K3 Golv får du det gjort snabbt och enkelt. Om du även målar om eller sätter upp nya tapeter kommer du att kunna visa upp ett välvårdat hem som får köpare att längta efter att bo där. Förutom ytskikten tipsar mäklare också om att rensa ordentligt så att bostaden inte ser överbelamrad ut. Sälj inredningsdetaljer eller möbler på nätet eller skänk dem till en second hand-butik. Om du gör en ordentlig rensning kommer dessutom flytten gå smidigare eftersom du inte behöver flytta lika mycket saker till ditt nya boende.

Ytterligare knep från mäklare är att städa ordentligt både ute och inne och att skapa ett harmoniskt helhetsintryck av hemmet. Tvätta både fönster och speglar tills de blir skinande rena. Damma och torka bort synliga fläckar, lägg extra tid på att få badrummet riktigt rent. Även balkongen eller trädgården bör städas ordentligt så att det yttre intrycket av bostaden blir positivt.

Renoveringar som lönar sig

Det finns vissa typer av renoveringar som lönar sig mer än andra. Det handlar till exempel om att lägga lite extra tid på köket om det är slitet. Byt ut köksbänken och köksluckorna så att köket känns mer inbjudande och trivsamt att vara i. Att åtgärda fel som till exempel droppande kranar eller trasiga snickerier är renoveringar som är värda att göra innan visningen. Om du har ett slitet badrum är det inte säkert att det är lönsamt att göra en helrenovering eftersom den kan bli mycket kostsam. Fråga din mäklare om han eller hon tror att en badrumsrenovering skulle löna sig. I vissa stora städer kan det vara värt det men på mindre orter med lägre bostadspriser är risken stor att du inte får igen pengarna som du har lagt ner. Sist men inte minst kan det också löna sig att göra en homestyling precis innan fotografering och visning för att locka så många potentiella köpare som möjligt.

 
 

Dela