Populärt med mäklarprogram på tv

Det har blivit allt mer populärt med mäklarprogram på tv och det finns numera ett stort utbud av både program och tv-kanaler. Nedan återfinns några exempel som visar bredden av utbudet.

 

Såld på hus
I programmet Såld på hus som går på TV4 sätts fastighetsmäklare sätts på prov. Programidén går ut på att två mäklarpar tävlar mot varandra. De får gå husesyn i tre olika fastigheter varefter de får gissa priset på nyligen sålda objekt. Tittarna får se mäklare som är ganska duktiga på skattning av priset, men även att dess professionella mäklare ibland står långt ifrån den faktiska försäljningssumman, både uppåt och nedåt. Så att värdera en fastighet visar sig inte vara helt lätt.

Alldeles särskilt som att det handlar om objekt i orter i Sverige som mäklarna i programserien inte känner till. Serien startade i januari 2009 enligt uppgifter från TV4.

 

Million Dollar Listing New York
I programmet Million Dollar Listing New York får vi följa tre fastighetsmäklare som arbetar för säljare som önskar sälja sina fashionabla fastigheter som är belägna i någon av New Yorks fem stadsdelar Bronx, Brooklyn, Manhattan, Queens och Staten Island. Stadsdelar som samtidigt är självständiga län i staten New York. En av de tre mäklarna vi får följa i serien är svensken Fredrik Eklund. Här ser vi dem konkurrera med varandra – och andra mäklare för den delen som inte är med i programmet – om uppdrag, som om de är framgångsrika ger dem miljonbonusar – i dollar (USD). Tittarna får här en inblick i New Yorks mest exklusiva fastighetsmarknad och hur agenter arbetar för köpstarka spekulanters räkning.

Den amerikanska kanalen som sänder Million Dollar Listing New York heter Bravo. Bravo ägs av NBCUniversal. Första säsongen av serien började sändas 2012.Populärt med mäklarprogram 1

 

Fantastic Frank
Mäklarfirman Fantastic Frank tar innovativa och kreativa grepp på den svenska fastighetsmarknaden. Ett exempel på mäklarens innovativa grepp är att de nu skapar en tv-serie med samma namn som företaget.

I serien får tittarna följa de personer som ansvarar för allt arbete. Kort och gott, man får följa just den här mäklarfirmans arbete bakom kulisserna.

Man arbetar bland annat med professionella fotografer, inredare och stylister för att skapa en verklighetskänsla, alltså inte något sönderstylat det ska se ut som att någon verkligen bor i det objekt man söker sälja. De eftersträvar också att skapa en feelgoodstämning.

 

Taggar: , , , , , , ,

 

Dela