Så ökar du värdet på huset enligt mäklaren

Är det dags att flytta och sälja huset? För att få ut det mesta av din kommande försäljning finns det en hel del knep du kan ta till som ökar värdet på huset och kan göra att du går med vinst. Det kan vara allt från små enkla saker som att fixa lite i trädgården till större projekt som att byta tak. Här kommer mäklarens tips på vad som kan öka värdet på ditt hus.

Det första du bör kolla på är husets exteriör. Är taket slitet och gammalt kan det vara värt att fundera på att byta ut hela taket. Det är en investering som kan göra att du tjänar flera hundra tusen i den framtida husförsäljningen. Vill du inte byta hela taket kan du istället satsa på att anlita en firma som https://norrmalmsplat.se/ som kan rengöra och måla taket. Låt även husfasaden få sig ett lyft med en ordentlig högtryckstvätt och målning om det behövs.

Sälj i rätt tid och satsa på homestyling

En av de viktigaste aspekterna när det kommer till husförsäljning är tid. Ha koll på marknaden och sälj i rätt tid när marknaden är som mest mottaglig. För villor är den bästa tiden att sälja i början av året mellan januari och mars eftersom utbudet är som lägst vid denna tid, vilket innebär mindre konkurrens och fler intressenter per hus. Innan du lägger ut ditt hus för försäljning kan du satsa på homestyling. Med homestyling menas att hemmet designas på ett sätt som ska få en köpare att bli intresserad. Du kan göra detta själv men det finns även många inredningsfirmor du kan anlita.

Tänk på detaljerna och håll det enkelt

En lyckad försäljning kan sitta i detaljerna. Försök alltid att hålla hemmet enkelt och opersonligt inför fotografering och visningar. En potentiell köpare ska kunna se sig själv som boende i hemmet. Satsa på vita väggar, ett snyggt och klassiskt trägolv och försök att plocka undan alla personliga saker så som fotografier och liknande. Sätt in härliga blombuketter och gröna växter som får hemmet att kännas välkomnande och fullt med liv. Sist men inte minst, se till att städa bostaden ordentligt för ett rent och fräscht intryck.

 
 

Dela